Α)Εάν x η άλλη κάθετη βάση του τριγώνου,τότε Ετριγώνου= (β*υ):2= (x*20):2= 20x/2 Eτριγώνου μετά την αύξηση της άλλης κάθετης πλευράς του τριγώνου= β*υ/2= 20(x+6)/2 Άρα (x+6)*20/2=20x/2*120/100 20x+120/2=120x/10 10*(20x+120)/2=10*120x/10 100x+600=120x 100x-120x=-600 -20x=-600 20x=600 20x/20=600/20 x=30cm Άρα αφού η άλλη κάθετη πλευρά του τριγώνου πριν αυξηθεί ήταν 30cm τότε, Ετριγώνου= β*υ/2= 30*20/2=600/2=300cm2 B)Eτριγώνου= β*υ/2 Εάν x οι κάθετες πλευρές του τριγώνου, τότε Ετριγώνου= 3(x*x)/2=x*x/2+36 3x2(εις το τετράγωνο σημαίνει αυτό το 2)/2=x2(εις το τετράγωνο σημαίνει αυτό το 2)/2+36 9x/2=x2+72/2 2*9x/2=2*x2+72/2 9x=x2+72 9x-x*x=72
Μπράβο Αικ.Γκ! H απάντηση στο α) ετρώτημα είναι σωστή. Για το β) ερώτημα: Ένα τετράγωνο γράφεται έτσι: ^2. Π.χ. ο αριθμός x στο τετράγωνο γράφεται: x^2. Έτσι το εμβαδόν του αρχικού τριγώνου είναι Ε1 = x^2/2 και το εμβαδόν του τελικού τριγώνου είναι Ε2 = (3x)^2/2 = 9x^2/2. Με τα δεδομένα αυτά αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις.
Α)Εάν x η άλλη κάθετη βάση του τριγώνου,τότε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτριγώνου= (β*υ):2= (x*20):2= 20x/2
Eτριγώνου μετά την αύξηση της άλλης κάθετης πλευράς του τριγώνου= β*υ/2= 20(x+6)/2
Άρα (x+6)*20/2=20x/2*120/100
20x+120/2=120x/10
10*(20x+120)/2=10*120x/10
100x+600=120x
100x-120x=-600
-20x=-600
20x=600
20x/20=600/20
x=30cm
Άρα αφού η άλλη κάθετη πλευρά του τριγώνου πριν αυξηθεί ήταν 30cm τότε,
Ετριγώνου= β*υ/2= 30*20/2=600/2=300cm2
B)Eτριγώνου= β*υ/2
Εάν x οι κάθετες πλευρές του τριγώνου, τότε
Ετριγώνου= 3(x*x)/2=x*x/2+36
3x2(εις το τετράγωνο σημαίνει αυτό το 2)/2=x2(εις το τετράγωνο σημαίνει αυτό το 2)/2+36
9x/2=x2+72/2
2*9x/2=2*x2+72/2
9x=x2+72
9x-x*x=72
Ξέχασα το όνομα : Αικ.Γκ Β1'
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Αικ.Γκ! H απάντηση στο α) ετρώτημα είναι σωστή.
ΔιαγραφήΓια το β) ερώτημα:
Ένα τετράγωνο γράφεται έτσι: ^2.
Π.χ. ο αριθμός x στο τετράγωνο γράφεται: x^2.
Έτσι το εμβαδόν του αρχικού τριγώνου είναι Ε1 = x^2/2
και το εμβαδόν του τελικού τριγώνου είναι Ε2 = (3x)^2/2 = 9x^2/2.
Με τα δεδομένα αυτά αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις.