Ανδρέας Μάλιακας Γ΄2α)α^3+2α^2β^2+αβ^3=α^2+2αβ+β^2αβ(α^2+2αβ+β^2)=(α+β)^2αβ(α+β)^2-(α+β)^2=0(α+β)^2*(αβ-1)=0α+β=0 ή αβ-1=0α=-β αδυνατο γιατι ειναι ομοσημοιαβ=1 αρα αντιστροφοι β)3α+3β-α^2β-αβ^2/α^2+αβ^23(α+β)-αβ(α+β)/αβ(α+β)(α+β)(3α-αβ)/αβ(α+β)3-1/1=2
Μπράβο Αντρέα!Συγχαρητήρια για τη λύση που έδωσες.
Ανδρέας Μάλιακας Γ΄2
ΑπάντησηΔιαγραφήα)α^3+2α^2β^2+αβ^3=α^2+2αβ+β^2
αβ(α^2+2αβ+β^2)=(α+β)^2
αβ(α+β)^2-(α+β)^2=0
(α+β)^2*(αβ-1)=0
α+β=0 ή αβ-1=0
α=-β αδυνατο γιατι ειναι ομοσημοι
αβ=1 αρα αντιστροφοι
β)3α+3β-α^2β-αβ^2/α^2+αβ^2
3(α+β)-αβ(α+β)/αβ(α+β)
(α+β)(3α-αβ)/αβ(α+β)
3-1/1=
2
Μπράβο Αντρέα!
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τη λύση που έδωσες.