α) (α-3)χ=13 Αν βάλουμε α=3 τοτε είναι:(3-3)χ=130χ=13 που είναι αδύνατη.β) βχ-2=γ+2χ+3 βχ-2χ=2+3+γ (β-2)χ=5+γ Αν βάλουμε β=2 και γ=-5 τοτε: (2-2)χ=5+(-5) 0χ=0 που είναι αόριστη Γιατί ισχύει για κάθε τιμή του Χγ) (32•2019:3)^α-3•χ+β-γ=3γ^β-1 (32•2019:3)^0•χ+7=3•(-5)^1 1χ=-15-7 χ=-22 Ε.Κ. Β1
Συγχαρητήρια Ε.Κ.!
α) (α-3)χ=13
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βάλουμε α=3 τοτε είναι:
(3-3)χ=13
0χ=13 που είναι αδύνατη.
β) βχ-2=γ+2χ+3
βχ-2χ=2+3+γ
(β-2)χ=5+γ
Αν βάλουμε β=2 και γ=-5 τοτε:
(2-2)χ=5+(-5)
0χ=0 που είναι αόριστη Γιατί ισχύει για κάθε τιμή του Χ
γ) (32•2019:3)^α-3•χ+β-γ=3γ^β-1
(32•2019:3)^0•χ+7=3•(-5)^1
1χ=-15-7
χ=-22
Ε.Κ. Β1
Συγχαρητήρια Ε.Κ.!
Διαγραφή