Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Άσκηση του μήνα για την Α΄ Γυμνασίου (Φεβρουάριος 2017)


2 σχόλια:

  1. α)Έκπτωση=240*10:100=2.400:100=24 ευρώ
    τελική τιμή=240-24=216 ευρώ

    β)Ποσοστό έκπτωσης=24:300=0,08=8%

    γ) 1)Έκπτωση=216*20:100=4.320:100=43,20 ευρώ
    τελική τιμή=216-43,20=172,80 ευρώ

    2)300*40:100=12.000:100=120 ευρώ

    Από το κατάστημα Β συμφέρει να αγοράσουμε την τηλεόραση γιατί 120<172,80 .

    Άμπρα Α3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμπρα πολύ καλή η προσπάθειά σου!
      Πρόσεξε στο (β) ερώτημα: Το κατάστημα Β από 300€ πουλάει την τηλεόραση 216€.
      Άρα έκπτωση=300-216=84€ και ποσοστό έκπτωσης=84/300=28%.
      Επίσης στο (γ) ερώτημα: Το κατάστημα Β πουλάει την τηλεόραση 300-120=180€, οπότε πάλι συμφέρει να την αγοράσουμε από το Α.

      Διαγραφή